Alla inlägg under december 2009

Av Jenny - 18 december 2009 10:45

Hade tänkt uppdatera redan igår om hur det är med lilla Shelby men se det ville inte bloggplatsen att jag sklle göra. Testa i säkert 4 timmar att logga in bara för att få upp att sidan inte kan visas....suck

Men som sagt vi har gett Shelby cvitamin sedan i tisdags och fram till igår kväll. Hon slutade att skvätta blod redan i onsdags men kissandet i tid och otid har hållit i sig och gör det fortfarande så därför är det lika bra att höra om dom vill se henne eller inte.


Sådär nu har jag pratat med dom och dom ville att jag skulle fortsätta med c-vitamin över helgen och sen har vi en tid på måndag kl 10.30 för ett besök hos dom. Om hon nu inte blir helt "normal" under helgen. Haha normal min lilla illbatting hehe. Men men vi fortsätter väl med vitaminerna och ser hur det blir. För som sagt blodet är borta och febern är också borta sedan i onsdags och Shelby leker mer och mer för varje dag som går.


Slänger upp ett par bilder ifrån i tisdags när Shelby var som mest hängig. Tur att Céli är så lugn som hon är...plus att hon vet ju hur det är att ha en sjuk flockmedlem då Klinga hade diabetes på slutet av sitt liv. Detta ledde till en massa infektioner, som till slut slet så hårt på hennes kropp att jag valde att ge henne friheten öch slippa alla plågor. Antar att hon är tillsammans med min far igen och att dom båda är friska och krya.. Skulle tro att dom säkert jagar med pensionärs ligan som min far brukade göra innan dom dog ifrån honom.


men som sagt här kommer bilderna iallafall


    

Av Jenny - 16 december 2009 10:19

Shelby går för fulla muggar på c-vitamin och jag håller tummarna för att det kommer att lösa sig. Hon verkar lite piggare idag peppar peppar..men tyvärr så har infektionen lett till att hon inte kan hålla tätt ett dugg...det är lite kissplöar här och var i huset, till och med i soffan, i sängen igen och till och med i bilen igår när vi var och köpte medicin till mig. Nu medans hon inte är helt hundra pigg så blir det korta promenader med täcket på å så fort man gjort ifrån sig får man gå in ingen där det finns en massa varma filtar som väntar på henne. Just nu sussar hon i  min säng vid elementet och bredvid Céli. Men som sagt hon ser piggare ut idag och jag tror att den lilla feber hon hade igår är borta idag.

Så som sagt håller tummar och tår för att det försvinner med c vitaminer.



Av Jenny - 15 december 2009 13:19

Har en liten kissenisse vid namn Shelby här hemma...verkar som att lilla busungen har åkt på urinvägsinfektion. Men har fått tipset att testa med askorbinsyra ifrån världens bästa uppfödare Eva, tur att jag har henne att ringa till när man blir osäker på saker. Vi har nämligen sett blod 1 gång när Shelby pinkade idag och sen vill hon ut minst var 30:nde minut för att kissa en massa gånger, plus att det händer små små olyckor inne på golvet till som tätt. Just nu ligger hon stilla i min säng vid Célis fötter och nära elementet som är varmt och skönt. Min lilla busunge. Nej nu ska jag pyssla med voffarna lite. Hoppas det går över utan en kur med pencillin.



Av Jenny - 14 december 2009 23:06

Japp idag efter att mamma bakat klart kanelbullarna så tog vi med Shelby till klubben för lite mera träning..denna gång fick hon vara på ett större område och hon är bra mycket bättre på att lyssna nu :)

Fick henne till och med att släppa fokus på 2 som red förbi oss..visserligen med klicker och godis men iallafall. Fast för att vara på den säker sidan så höll jag i henne medans hon satt vid mina fötter men hon fick en massa beröm och äver höra kommandot stanna. Hon försökte inte ens hoppa och skutta.

Slänger upp några bilder ifrån idag och ifrån förra gången vi var ut och tränade :)


även lite blandade bilder på voffarna


                                          

Av Jenny - 13 december 2009 14:22

Har blivit lite dåligt med bloggande dom senaste dagarna, har inte direkt haft nått att blogga om. Livet rullar på med hundarna och Shelby har en massa bus som hon vill göra mest hela tiden :D För att sedan rätt som det är så visar det sig att saker vi övat på för över 1 vecka sedan helt magiskt över en natt funkar och aldrig slutar att funka. Som tex att hon nu kan backa och sitta på sin filt i hallen när jag och Céli ska gå ut, nu behöver jag bara ta ner Célis koppel ifrån hyllan så går Shelby till sin filt utan att man sagt ett ljud. Hon får såklart en massa beröm för det och lite godis. Annars så tränar vi på att gå lösa men inte gå för långt bort..har funderat på att tillverka ett eget koppel av en gammal hake och lite mjuk rep. Känns som att 15 meter spårlina är för mycket numera då fröken bus inte alls drar ivåg så långt när vi går. Visst hon får springa av sig en massa bara vi kommer till skogen..men påväg dit vill jag att hon håller sig ganska nära och att hon kommer på inkallning ifall vi möter nån till häst eller nån annan hund. Finns ju mer än en hund här runtom kan jag säga.

Nej ska fixa med lite hjärngympa för hundarna till kvällen. Måste ta mig i kragen och ta ut lite bilder ur mina kameror också..



Av Jenny - 10 december 2009 11:39

Har precis kommit in ifrån 2st promenader med båda voffarna. Tar ut dom varsin gång så att dom båda får känna att vi har lite ensamtid. Céli fick såklart en lite längre och snabbare promenad än Shelby, för hennes består även av en massa träning på att akta sig för bilar, inte gå kors och tvärs över småvägar, inte hoppa och busa efter mötande hundar. Så efter allt detta ligger dom båda bredvid mig i sängen och har det bra, Céli vilar och Shelby tuggar på ett ben. Medans hon kryper närmare och närmare Céli. Det finns nog inte några sötare hundar än dom när dom somnar nära varandra.

Igår avslutade vi målandet för i år, börjar ingen i Januari. Men jag fick minsann lov att lova att komma förbi och hälsa på med Shelby under uppehållet. Tänk att folk smälter så fort och lätt för lilla busfröet.


Nej nu ska jag passa på att städa upp lite, plocka upp leksaker och moppa golvet.

Ha det bäst

Av Jenny - 8 december 2009 14:36

Japp precis som rubriken säger så har jag lagt vantarna på en klicker. Nejdå jag har fått låna en av Eva som vi målar keramik hos då hennes stövare inte alls tycks höra den.

Så idag bar det av till klubben för att testa om Shelby kanske kunde tänkas lyssna på den. Visst gjorde hon det och även utan den gick inkallningarna som en dans. Hon lyssnar även på klickers fast där måste nog både hon och jag träna mera :)


Nej nu ska jag se till Céli får en lååång promenad igen och att Shelby inte fryser längre. Hon ligger just nu inlindad i hundarnas Fleece filt :)




Av Jenny - 6 december 2009 20:04

Precis som jag skrev igår så drog vi till klubben idag, drog med mig mamma som fotograf, fast dom bilderna har jag inte orkat ta ur den kameran än så dom kommer nån annan dag. Måste säga att det gick över förväntan att jobba med inkallningar och med att gå utan att springa för långt bort. Tur att jag har min gamla 15 meters spårlina efter Klinga kvar, den fick lillbus nu dra efter sig när vi gick och när jag tyckte hon var tillräckligt långt bort så trampade jag på kopplet och sa Nej. Detta verkar ha gått in rejät bra på lilla fröken, blir mera träning imorron.


Nej nu ska jag gå och torka upp lite vatten i köket och nej Shelby har inte kissat på golvet utan hon har minsann haft ut över 1 liter vatten ur deras vattenskål och sedan hoppat runt i det som vanligt =)



Presentation

En blogg om hur det är att leva med 3 st hundar i olika åldrar och olika raser. En gammal Schillerstövare och en ridgeback. Numera finns det bara Shelby kvar hos mig.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards