Alla inlägg under oktober 2009

Av Jenny - 22 oktober 2009 22:56

Idag har vi bara haft en slö och slapp dag. Shelby har mest sovit och ätit och såklart bråkat med Céli. Men annars har det bara vart lugnt och skönt idag. Fast vart lite orolig nu ikväll då Shelby lekte med en pipleksak som ser ut som en katt, hon sprang mellan vardagsrummet och ytterdörren. När det bara sa pang i dörren till vardagsrummet och lite krockade med den. Då stannade hjärtat men efter att ha gosat och klämt och sett henne röra sig utan problem så släppte allt.


Skriver nog mera imorron om jag hinner :)


Ha det bäst

Av Jenny - 21 oktober 2009 22:03

Blir inte så längt idag och inga nya bilder heller :D

Idag tog vi med Hselby till Eva Berg och målade lite keramik. Hon var riktigt duktigt måste jag säga, bara 1 liten olycka hände där en lite kissefläck på en matta. Annars så sov hon genom hela kvällen och nu har hon somnat i soffan igen. Ska nog göra henne sällskap nu och kolla på lite tv. Ha det bäst



Av Jenny - 20 oktober 2009 18:45

Idag blev lilla Shelby 10 veckor, konstigt att tänka sig att hon redan vart här med oss i 2 veckor. Idag har vi mest haft en busdag innan lunch och sedan mest en slappdag. Ringde till Eva och frågade om råd på hur mycket jag kan öka Shelbys foder, man vill ju göra så rätt man kan.

Ha lite bilder att ladda upp på båda voffarna annars har jag inget speciellt att berätta om dagen.


          

Av Jenny - 18 oktober 2009 21:33

Då var jakten äntligen slut och det lilla kött vi fick är på plats i frysen så nu har jag en massa mera tid och ork för lilla Shelby.

Hon har hittat på en massa bus under min jaktvecka. Men igår beslöt vi oss för att ta henne till skogen så hon fick leka av sig lite. Så i morse vaknade fröken Shelby inte förrän efter kl 7 och hade vi inte tänt lyset och väckt henne så hade hon säkert sovit längre. Natten till idag var det lugnaste på länge...Shelby har pinkat ner sin säng så igår bäddade vi med hundfiltar på golvet åt henne plus att hon fick kvälls pinka vid 22.30 igår. Men se att sova på filarna dög inte åt fröken som ville sova på soffan i vardagsrummet. Så det fick hon göra så inatt har det inte vart ett enda ljud ifrån henne =) Vilket känns bra. Min lilla tuffing.

Idag så tog jag in ett ben åt Cille att gnaga på men se hon tyckte som vanligt att det är för drygt att tugga rått kött ifrån ett ben, men det fanns ju nån annan som var hetare än het på att få bita lite på benet. Vilket hon också fick ett tag typ 5 min innan det åkte ut igen. Hon visade även stoooort intresse för blodet som droppade ur kött hinken när vi bar in det. Vad ska det bli av Shelby när hon växer upp?


Lägger upp en massa olika bilder här under så se och njut:

                                

Av Jenny - 15 oktober 2009 18:41

Är nån dag sedan min senaste uppdatering, detta beror inte på att det inte finns nått att skriva om utan att jag vart så förbaskat trött efter att ha kommit hem sen ifrån skogen och slakthuset. Men nu är det bara en jaktdag kvar å sen har jag en massa tid över för voffarna.

Med Shelby går det bättre och bättre, visst det händer fortfarande olyckor inne med både nummer 1 och 2. Men dom blir färre och idag har hon till och med gått till dörren och pipigt för första gången då hon ville ut och kissa.

Hon har även åkt hela vägen till Säter sittandes på passagerar stolen helt ensam i min pickup och sedan hela vägen hem i baksätet på mammas volvo. Kan ju upplysa om att Shelby sussade sött både dit och hem.

Idag har hon och Céli vart med till Djurås och handlat, så Shelby fick vakta bilen med Céli fast dom satt på olika ställen då Shelby inte tycker om att sitta i skuffen än.

Annars så fylls dagarna av bus.

Jag har även testat att klippa Shelbys klor...usch vilken match vi fick gå...hon skrek och sparkade som en vild...när jag inte ens hade tången när henne klor..käppfia hon är.


Nej nu ska jag minsan ta och slappa lite innan voffarna ska ut igen

Ha det bäst

Av Jenny - 12 oktober 2009 19:53

Har kollat igen bloggarna och sett att dom nog mest handlar om våran krokodil Shelby så idag tänket jag skriva lite mer om stackars Cille.

Hon tycker ju att valpen är en anigens busig och inte hjälper det hur hon säger till henne heller. Som idag när det var dax för mat när jag kom hem ifrån jakten. Céli till och med knuffar bort henne och skäller och morrar, men sen är Céli rädd att hon gjort fel. Eller när Shelby äntligen somnar och Céli sedan väcker henne genom att nosa eller droppa vatten, hmm ja då får hon minsann skylla sig själv att krokodilen hänger i öronen. Men just nu försöker jag tillbringa lite mera ensam tid med Céli och roa henne med promenader på nya ställen med att hon får lite extra god mat och att se till att Shelby håller sig ifrån Céli när det vankas mat. Nu kan Céli till och med dricka vatten i köket igen då hon kan skrämma illbattingen genom att skälla på henne eller morra.


Just nu är det rätt lugnt här inne efter att Shelby pajat en jacka till, viseligen bara hämpan men hon är snabb som bara den. Nu har hon fått en tärning gjord av tuggbensmaterial com jag stoppat lite torra knurpar i. Så nu kan ni tro att fröken har lite att göra hehe

Men ingen blogg vore väl komplet utan några bilder på fröken söt som socker..när hon sover i soffan och gömmer huvudet under en filt.


        



Av Jenny - 11 oktober 2009 20:10

Har ju helt glömt att säga att Shelby numera sover hela nätterna men tycker att det är morgon vid 6.30 så då är det minsann bara att masa sig ur sängen och ta ut vildingen. Hon lyckade även med bedriften att kliva upp i mammas säg ifrån sin egen idag. Gissa om Shelby var nöjd då :)


Men nu över till vad vi har gjort idag. Shelby och mamma var som sagt ut vid 6.30 idag efter det så har vildingen sprungit runt med ett skinnben i munnen och retat Céli. Runt 12 tiden så tog vi båda voffarna och åkte till skogen för att Céli skulle få gå lite mera som hon ville och Shelby skulle få springa av sig lite samt bli mera van hur det låter ute i skogen. Hundarna lekte en massa så sen var det hem och sova för Shelby hon vaknade igen runt 14.30 då det var dax för hennes mat. Efter det så antog hon stadie 1 av dampkrokodil. Detta går ut på att hon då hoppade på Céli sedan fort som attan tillbaka till min mammas fötter för att bita henne hejvilt å sedan iväg som ett skott till nått annat rum och sedan börjar det hela om igen. Behöver jag säga att efter ca 1 timmes busande så somnade hon om. Sedan har Shelby tagit det lugnt fram till 18.30 tiden när mamma åkte för att köpa oss sallader. Då ifann sig fröken Shelby i stadie 2 dvs att Céli skulle retas tills hon sa ifrån, när detta skedde så fick mina ben och fötter fan för det. Försökte tygla frökens bitattacker men se det gjorde dom bara värre :D

Kan ju upplysa om att Shelby nu sussar sött inne i köket efter att ha ätit kvällsmat/middag eller vad man nu vill kalla det och efter det fick minsann fröken gå ut i regnet och det hjälpte inte alls att man skrek man fick inte gå in förrän man gjort ifrån sig.


Nej dags för en annan att plocka fram allt som ska med ut imorron.


//Jenny

Av Jenny - 10 oktober 2009 20:51

Idag har vi åkt ännu mera bil med Shelby och hon har fått träna på att sova ensam i baksätet medans vi åkte till Insjön för att skaffa batterier till min jaktradio. Jag ska ju tillbringa nästa vecka i skogen och jaga älg.

Men nog om mig nu och tillbaka till Shelby. Efter att vi kom hem ifrån Insjön så bytte jag kläder och stoppa in SHelby i min pickup för en sväng upp till Täxberget och älgfesten där. Vi var nog där i ca 1 timme men Shelby hittade en skoj Jackrussel kille som hon busade en massa med. Efter det så var det hemfärd och käka middag/lunch för henne. Resan hem sov hon iallafall....men resan upp grät hon nästan hela vägen men se det hjälpte inte att gråta jag flyttade iallafall inte fram henne, hade tänkt göra det när hon blivit tyst, men det blev hon ju aldrig.

Efter att hon käkat så satte hon igång med första krokodil anfallet som bestod i att jaga Céli och tugga på hennes öron sedan när Céli skuttade upp i soffan så fick mina ben och fötter fan för det :D hehe.

Efter att ha busat i nästan 1 timme så somnade Shelby och sov tills klockan var 18.30 Sen har hon haft ett till krokodil anfall där mina och mammas fötter och Célis öron och ben vart allt för tuggvänliga. Hon har även en viss kärlek för mina sandaler, tuggar hej vilt på dom så fort hon kommer åt. Skulle man tro på återfödelse så svär jag på att Klinga min drever har kommit tillbaka till oss.


Lägger upp några bilder på Shelby. Bla om hur man bäst åker pickup efter att ha busat.


        

Presentation

En blogg om hur det är att leva med 3 st hundar i olika åldrar och olika raser. En gammal Schillerstövare och en ridgeback. Numera finns det bara Shelby kvar hos mig.

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<<
Oktober 2009 >>>

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards